20.12.2019 sa uskutočnilo pracovné stretnutie zamerané na prípravu memoranda o vytvorení spoločnej platformy v obci Zábiedovo. Stretnutia sa zúčastnili starosta obce, poslanci obecného zastupiteľstva, zástupcovia Rady mládeže Žilinského kraja, Rady zábiedovskej mládeže, Dobrovoľného hasičského zboru, Zboru Božského srdca.

Subjekty, ktoré pristúpia k memorandu vyjadrujú podporu a spoluprácu pri realizácii  opatrení uvedených v pripravovanej koncepcii práce s mládežou a akčného plánu na roky 2020-2021.

Zúčastnení zástupcovia sa zhodli na tom, že pre udržateľnosť projektu a úspešné napĺňanie koncepcie je spolupráca medzi samosprávou a jednotlivými zložkami v obci veľmi potrebná. Počas diskusie sa venovali tiež obsahu memoranda ako aj termínu a forme jeho slávnostného podpísania.

 

Aktivita bola súčasťou projektu „Zvýšenie občianskej informovanosti a participácie mladých ľudí Žilinského kraja na veciach verejných“, ktorý je podporený z Európskeho sociálneho fondu cez Operačný program Efektívna verejná správa.