Formujúca Rada mládeže sa stretla 23.12. na dôležitom stretnutí v rámci projektu Zvýšenie občianskej informovanosti a participácie mladých ľudí Žilinského kraja na veciach verejných pri príležitosti voľby predsedu, zástupcu predsedu i podpredsedov Rady mládeže pre jednotlivé výbory a návrhu oficiálneho názvu.V úvode stretnutia facilitátorka privítala účastníkov stretnutia a previedla ich harmonogramom stretnutia a jeho cieľmi.

Hlavnú časť začali účastníci rozdelením sa do 4 výborov, ktoré si zvolili v štatúte, na základe svojich preferencií a schopností. Každému z výborov boli vysvetlené jeho úlohy a oblasť zodpovednosti. Následne si v každom výbore zvolili podpredsedu:

  1. organizačný výbor – Dominik Tomaštík
  2. materiálno-technické zabezpečenie, predseda Juraj Katrák
  3. výbor pre médiá a sociálne siete – Monika Sroková
  4. výbor pre administratívu – Nikolka Svetlošáková

Neskôr sa účastníci presunuli k hlavnému bodu stretnutia – voľbe predsedu RM. Účastníci si sami navrhli spomedzi seba kandidátov na predsedu – Viliama Jašicu a Katarínu Večerkovú. Následne tajne hlasovali a na základe výsledkov bola za predsedu zvolená Katarína Večerková. Viliam Jašica sa stal jej zástupcom. Novozvolená predsedkyňa sa poďakovala účastníkom za prejavenú dôveru a prijala gratulácie. Taktiež sa dohodli na ustanovujúcom zasadnutí, kde budú oficiálne podávané prihlášky do Rady mládeže, ktoré je naplánované na tretí januárový týždeň. Dovtedy predsedkyňa osloví žiakov 8. a 9. triedy základnej školy a pozve ich na stretnutie.

V poslednej časti si účastníci navrhli a zvolili oficiálny názov Rady mládeže – RaMKa – Rada Mládeže Klin.

V závere facilitátorka poďakovala účastníkom za aktívne zapojenie sa a pozvala ich na ďalšie stretnutie k stromu cieľov.

 

Aktivita bola súčasťou projektu „Zvýšenie občianskej informovanosti a participácie mladých ľudí Žilinského kraja na veciach verejných“, ktorý je podporený z Európskeho sociálneho fondu cez Operačný program Efektívna verejná správa.