Dňa 30.10.2019 sa v Zábiedove uskutočnilo pracovné stretnutie, ktorého cieľom bolo zhrnúť a doplniť tzv. stromy cieľov pripravené na predošlých pracovných stretnutiach. Účastníkmi boli mladí ľudia i dospelí, ktorí neboli na predošlých stretnutiach, a touto aktivitou sme im vytvorili priestor a možnosť podieľať sa na príprave koncepcie práce s mládežou.

Na stretnutí boli predstavené navrhované ciele a opatrenia v 4 oblastiach: Vhodné podmienky na rozvoj športových aktivít, Vhodný priestor na stretávanie sa mladých ľudí, Skultúrnenie prostredia v obci, Zvýšenie záujmu obyvateľov o život v obci.

Po každej predstavenej oblasti prebehla diskusia a pripomienkovanie navrhnutých cieľov a opatrení. Pripomienky účastníkov budú zapracované do dokumentu a v ďalšej fáze projektu sa implementačný tím v obci bude sústreďovať na rozvoj Rady zábiedovskej mládeže a zber aktivít do akčného plánu, ktorý bude súčasťou pripravovanej koncepcie.

Aktivita bola súčasťou projektu „Zvýšenie občianskej informovanosti a participácie mladých ľudí Žilinského kraja na veciach verejných“, ktorý je podporený z Európskeho sociálneho fondu cez Operačný program Efektívna verejná správa.