V rámci projektu Zvýšenie občianskej informovanosti a participácie mladých ľudí Žilinského kraja na veciach verejných sa uskutočnilo 12.8.2019 v priestoroch Kultúrneho domu v Kline v poradí piate stretnutie s dôchodcami žijúcimi v obci Klin. 

V úvode boli účastníci privítaní a následne im bol predstavený projekt – jeho priebeh, ciele, očakávané výsledky a výstupy. 

V hlavnej, diskusno-analytickej časti, diskutovali účastníci na rôzne témy – silné stránky obce z pohľadu života mladých ľudí, problémy, ktorým čelia mladí ľudia v obci, ako aj navrhované riešenia pre zlepšenie života mladých ľudí v Kline. Spoločne našli mnoho pozitívnych, ale aj negatívnych stránok života mládeže v Kline a priniesli podnetné návrhy na zlepšenie života mladých v obci. Dôchodcovia vyslovili veľký záujem spolupracovať s mladými pri organizovaní rôznych podujatí a budú sa veľmi tešiť, ak ich mládež pri organizovaní osloví a požiada o pomoc či spoluprácu.

V závere členovia implementačného tímu poďakovali účastníkom za ich aktívnu účasť a pozvali ich na opätovné stretnutia v ďalších fázach projektu.

 

Aktivita bola súčasťou projektu „Zvýšenie občianskej informovanosti a participácie mladých ľudí Žilinského kraja na veciach verejných“, ktorý je podporený z Európskeho sociálneho fondu cez Operačný program Efektívna verejná správa.