V poradí tretie stretnutie v rámci projektu Zvýšenie občianskej informovanosti a participácie mladých ľudí Žilinského kraja na veciach verejných sa uskutočnilo 25.6.2019 v priestoroch Kultúrneho domu v Kline.

Na úvod sa účastníci s facilitátorkou navzájom predstavili a následne im bol predstavený projekt, jeho priebeh, očakávané výstupy a výsledky. Mladí následne diskutovali v skupinách o tom, čo sa im v Kline páči, na čo sú v obci hrdí, aké možnosti trávenia voľného času majú mladí Kliňania, ale i o tom, čo by si priali aby sa v obci zlepšilo, s akými problémami sa stretávajú, či aké sú príčiny a následky týchto problémov. Následne výsledky skupinovo prezentovali pred ostatnými účastníkmi. Hojná účasť i aktívne zapájanie sa účastníkov svedčia o tom, že mladí v Kline majú záujem o zlepšenie života v obci a zapojenie sa do vecí verejných. Výsledky diskusie predstavujú dôležitý prínos pre ďalšie pokračovanie projektu.

V závere členovia implementačného tímu poďakovali účastníkom za ich aktívnu účasť a pozvali ich na opätovné stretnutia v ďalších fázach projektu.

 

Aktivita bola súčasťou projektu „Zvýšenie občianskej informovanosti a participácie mladých ľudí Žilinského kraja na veciach verejných“, ktorý je podporený z Európskeho sociálneho fondu cez Operačný program Efektívna verejná správa.