V rámci projektu Zvýšenie občianskej informovanosti a participácie mladých ľudí Žilinského kraja na veciach verejných sa uskutočnilo v poradí druhé analytické stretnutie, na ktoré boli pozvaní študenti vysokých škôl z Klina a starosta obce Klin. Stretnutie sa konalo 24.6.2019 v priestoroch Kultúrneho domu v Kline.

Na úvod oboznámila facilitátorka účastníkov stretnutia s projektom, jeho priebehom, cieľmi, očakávanými výstupmi a výsledkami. Hlavná časť stretnutia bola venovaná diskusii účastníkov, ktorá bola zameraná na analýzu silných a slabých stránok života mladých ľudí v obci Klin. Účastníci vymenovali na jednej strane množstvo aktivít, ktoré sa v obci konajú, ako aj prírodných či iných krás, na ktoré sú v obci hrdí, či úspešných športovcov i spolkov pôsobiacich v obci. Na druhej strane pomenovali problémy, s ktorými sa mladí ľudia v obci stretávajú i to, v ktorých oblastiach vidia priestor na zlepšenie. Výsledky diskusie boli veľmi podnetné, obojstranne obohacujúce a predstavujú dôležitý prínos pre ďalšie pokračovanie projektu.

V závere členovia implementačného tímu poďakovali účastníkom za ich aktívnu účasť a vyjadrili nádej na opätovné stretnutie v ďalších fázach projektu.

 

Aktivita bola súčasťou projektu „Zvýšenie občianskej informovanosti a participácie mladých ľudí Žilinského kraja na veciach verejných“, ktorý je podporený z Európskeho sociálneho fondu cez Operačný program Efektívna verejná správa.